Op 18 mei 2018 werd aan de Dender in Ninove de eerste steen gelegd voor Het Sociaal Huis en Het Huis van het kind en bij uitbreiding voor 10 sociale seniorenappartementen, aangebouwd tegen het bestaande gebouw De Cooman.
Een opdracht die een samenwerking is tussen stad Ninove, het OCMW en SHM Denderstreek.

Met een patrimonium van meer dan 2000 huurwoningen en -appartementen en 5000 koopwoningen op de teller, zorgt SHM Denderstreek voor betaalbare, milieuvriendelijk en kwalitatieve woningen en appartementen. Met meer dan 1.700 kandidaat-huurders in Ninove blijkt hoe zeer het nodig is om tegemoet te komen aan de vraag naar meer woonoplossingen. Wanneer we vaststellen dat het merendeel van de kandidaten alleenstaanden zijn, dan kan je besluiten dat de komst van extra appartementen, aangepast aan de noden van een vaak ouder publiek, zeker welkom zijn.

Morgen wordt de uitbreiding van het gebouw De Cooman, ontworpen door architectengroep B2Ai, opgeleverd. De werken zijn beëindigd. Naast de 10 appartementen op de tweede en derde verdieping zal het nieuwe gebouw ook alle sociale diensten van de stad en het OCMW huisvesten.

Voor de oplevering zijn burgemeester Tania De Jonge, schepen Henri Evenepoel (vorige schepen patrimonium), schepen Joost Arents (huidig schepen) en mevrouw Veerle Cosyns (schepen sociale dienst) uitgenodigd.

Ook uitgenodigd is Lieven Meert die dit dossier in handen heeft genomen en het project mee op de rails heeft gezet met als doel alle sociale diensten in Ninove te centraliseren op één locatie.

Het gebouw De Cooman in de Burchtstraat, maakt deel uit van de rijke geschiedenis van de textielindustrie van Ninove. Een historisch pand dus, prachtig gelegen aan de Dender en de Begijnenbrug.

De nieuwe bewoners krijgen een aangepast appartement met terras dat uitkijkt over het centrum van Ninove en de groene open ruimte voor het gebouw. Opvallend in de centrale gang van de appartementen is de lichtstraat die zorgt voor een natuurlijke lichtinval ook binnen het gebouw zelf. De locatie op wandelafstand van het centrum van Ninove, het Ninia shoppingcenter, zorgt
voor een centrale ligging.

Op 1 augustus zullen de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen.

print
Print Friendly, PDF & Email