Gisteren werd het nieuwe woonproject in de Sint Jorisstraat in Aalst officieel ingehuldigd in het bijzijn van verschillende bewoners, het voltallige team van SHM Denderstreek, Mark Van de Poorten (voorzitter van de Raad van Bestuur), Ludwig Schack (lid van de Raad van Bestuur), Eddy De Vlieger (Algemeen Directeur), Steven Hutse (Adjunct Directeur). Een woord van dank ging uit naar iedereen die het mee mogelijk heeft gemaakt om dit project tot een goed einde te brengen: architect Carlo Mas, de bouwfirma Everaert-Cooreman, ingenieursbureaus Stabitec en Micconsult en ook de Stad Aalst. Een project als dit is enkel mogelijk wanneer verschillende betrokkenen uit het brede maatschappelijke middenveld er samen met een stad of gemeente hun schouders onderzetten.

Een project met een bijzonder geschiedenis, waarbij het voormalig kantoorgebouw van de CM werd omgevormd tot een prachtig woonproject in het hart van de Carnavalsstad. Waar naast bewoners ook twee handelszaken (Room for Kids en Bless) hun intrekken namen.

Om het belang hiervan –  betaalbaar wonen voor iedereen,  opwaardering van de buurt – extra in de verf te zetten en als eerbetoon aan de historiek van het pand en zijn huidige bewoners, werd ook het  kunstwerk van André Van Schuylenbergh op het binnenplein onthuld. Het sluit qua symboliek en verhaal perfect aan bij dit historische woonproject.

print
Print Friendly, PDF & Email