Corona, bittere ernst. Samen kunnen we het verschil maken, ook jouw handelen is van groot belang om levens te redden! #samentegencorona

Welke maatregelen zijn van belang voor jou als bewoner:

  • Iedereen is verplicht om thuis te blijven en contact met anderen buiten het gezin te vermijden! Er wordt een uitzondering gemaakt om te gaan werken of om enkele essentiële verplaatsingen te maken (zoals een doktersbezoek). Buiten sporten of wandelen mag maar enkel in gezelschap van je gezin of als je alleenstaande bent één (steeds dezelfde!) vriend. Ga dus niet samenkomen met je buren, zeker niet in je eigen huis, maar ook niet op straat of in de tuin.
  • Niet-essentiële winkels en handelszaken blijven gesloten, met uitzondering van voedingswinkels, apotheken, dierenvoedingswinkels en krantenwinkels. Ga niet dagelijks naar de winkel, beperk je bezoek aan de winkel zoveel mogelijk en koop voorraad voor meerdere dagen.
  • Het openbaar vervoer moet zodanig worden georganiseerd dat mensen voldoende afstand kunnen houden van elkaar (2m).

De overheid roept iedereen op om deze maatregelen te respecteren. Blijf thuis, zorg voor uzelf en voor anderen! Op www.info-coronavirus.be(opent in nieuw venster) van de FOD Volksgezondheid vindt u veelgestelde vragen over de toepassing van deze nieuwe maatregelen.

Ook onderstaande filmpje kan levens redden! Indien je deze tips goed opvolgt is de kans kleiner besmet te worden of de ziekte door te geven mocht je zelf (zonder het te weten) besmet zijn met deze ziekte.

Filmpje: Bescherm je tegen Corona

Info over Corona in andere talen.

print
Print Friendly, PDF & Email